Bouwkundige keuring Oosterland

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosterland uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oosterland.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Oosterland checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterland regelen

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Tevens weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Oosterland.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oosterland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oosterland (regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €270 en €475. Het prijskaartje bestaat uit diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oosterland.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning88 m2€275 – €320
Rijwoning124 m2€335 – €390
Hoekhuis135 m2€415 – €430
2-onder-1 kap165 m2€475 – €505
Villa185 m2€520 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterland die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Ouwerkerk, Zierikzee, Uitwijk, Waardhuizen en Almkerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterland-4307

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Oosterland onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Oosterland). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie