Bouwkundige keuring Eeserveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Eeserveen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Eeserveen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Eeserveen benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eeserveen plannen

Heel snel een analyse van de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Eeserveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Eeserveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Eeserveen (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €470. De totale prijs bestaat uit verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het onderstaand overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Eeserveen.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Appartementje86 m2290 – €315
Rijtjeshuis125 m2€350 – €390
Kopwoning148 m2€415 – €450
Geschakelde woning170 m2€470 – €480
Villa193 m2€510 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Eeserveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Benneveld, Meppen, Aalden, Wezuperbrug en Wezup.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eeserveen-7859

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Eeserveen checkt een onpartijdige expert het huis. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Eeserveen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie