Bouwkundige keuring Veessen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Veessen regelen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Veessen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Veessen inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de riolering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veessen inplannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Veessen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Veessen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Veessen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document tref je een samenvatting van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een overzicht met de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €430. De totale prijs bestaat uit diverse facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Veessen.

Type woningOppervlakteGeschatte kosten
Appartementje97 m2300 – €325
Rijwoning104 m2€335 – €390
Hoekpand146 m2€405 – €450
Twee onder één kap166 m2€450 – €480
Herenhuis178 m2€525 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veessen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Vorchten, Wapenveld, Vaassen, Oene en Emst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veessen-8194

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Veessen bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Veessen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Heerde wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie