Bouwkundige keuring Zennewijnen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Zennewijnen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Zennewijnen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Zennewijnen analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zennewijnen afspreken

Heel snel inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is. Zo heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Zennewijnen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zennewijnen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zennewijnen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens bekijk je hier een kostenberekening om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €270 en €385. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zennewijnen.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning80 m2290 – €305
Rijtjeshuis123 m2€360 – €390
Hoekwoning137 m2€410 – €435
Geschakelde woning173 m2€450 – €485
Vrijstaand187 m2€530 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zennewijnen die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ophemert, Echteld, IJzendoorn, Ochten en Opheusden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zennewijnen-4062

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Zennewijnen onderzoekt een onpartijdige specialist het gebouw. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zennewijnen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Tiel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie