Bouwkundige keuring Walem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Walem laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite lees je meer actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Walem.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Walem benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Walem inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Walem.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Walem

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Walem en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je hele woning door. De expert loopt alles na maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €275 en €415. De totale prijs is afhankelijk van diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Walem.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning100 m2295 – €310
Rijwoning109 m2€335 – €375
Hoekwoning140 m2€400 – €430
Geschakelde woning166 m2€455 – €500
Herenhuis183 m2€530 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Walem die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hulsberg, Schimmert, Berg en Terblijt, Wijlre en Ransdaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-walem-6342

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Walem controleert een onafhankelijk specialist het woonhuis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Walem). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Valkenburg aan de Geul bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie