Bouwkundige keuring Wezuperbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wezuperbrug inplannen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform verzamelen wij actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wezuperbrug.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wezuperbrug checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het metselwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wezuperbrug uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Wezuperbrug.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wezuperbrug

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Wezuperbrug (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €480. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wezuperbrug.

Soort woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning93 m2275 – €310
Rijwoning101 m2€360 – €380
Hoekpand138 m2€425 – €450
Geschakelde woning152 m2€455 – €480
Villa192 m2€505 – €540
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wezuperbrug die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Wezup, Zweeloo, De Kiel, Schoonoord en t Haantje.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wezuperbrug-7853

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Wezuperbrug onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Wezuperbrug). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Coevorden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie