Bouwkundige keuring Meppen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Meppen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een idee van de de gebreken van een woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Meppen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Meppen checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meppen regelen

Op korte termijn een indicatie van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning. Ook heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Meppen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Meppen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Meppen (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je daar een kostenberekening om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €370. Het prijskaartje hangt af van verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Meppen.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning87 m2€280 – €310
Tussenwoning102 m2€360 – €385
Hoekwoning133 m2€405 – €445
Geschakelde woning173 m2€475 – €500
Herenhuis187 m2€525 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meppen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Aalden, Wezuperbrug, Wezup, Zweeloo en De Kiel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meppen-7855

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Meppen analyseert een neutrale deskundige het gebouw. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Meppen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Coevorden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie