Bouwkundige keuring Lettelbert

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Lettelbert inplannen is dan vaak geen gek idee. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Lettelbert.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Lettelbert inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de meterkast en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lettelbert regelen

Wil jij meteen een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Lettelbert.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lettelbert

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Lettelbert en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een tariefoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €330 en €405. Het prijskaartje hangt af van allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Lettelbert.

Soort huisOppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning83 m2280 – €310
Rijwoning102 m2€340 – €380
Hoekwoning146 m2€400 – €450
2-onder-1 kap155 m2€470 – €490
Vrijstaand195 m2€515 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lettelbert die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lucaswolde, Niekerk, Oldekerk, Enumatil en Briltil.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lettelbert-9827

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Lettelbert bekijkt een objectieve partij het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lettelbert). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie