Bouwkundige keuring Exloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Exloo laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl tref je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Exloo.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Exloo bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Exloo regelen

Heel snel duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie. Hiermee achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Exloo.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Exloo

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Exloo (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien bekijk je hier een kostenberekening om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €410. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Exloo.

Type woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Etagewoning92 m2280 – €330
Tussenwoning103 m2€340 – €365
Hoekwoning128 m2€405 – €440
2-onder-1 kap150 m2€455 – €495
Villa191 m2€515 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Exloo die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Odoornerveen, Odoorn, Valthe, Klijndijk en Zwinderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-exloo-7875

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Exloo controleert een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Exloo). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Borger-Odoorn bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie