Bouwkundige keuring Klijndijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Klijndijk uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina lees je meer nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Klijndijk.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Klijndijk onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Klijndijk plannen

Op korte termijn een indicatie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het stucwerk en en of er sprake is van lekkages. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Klijndijk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Klijndijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Klijndijk (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De inspecteur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van het onderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €380. De totaalprijs bestaat uit verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het schema hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Klijndijk.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning79 m2290 – €325
Rijtjeshuis117 m2€335 – €375
Hoekpand132 m2€410 – €445
2-onder-1 kap160 m2€465 – €495
Landhuis196 m2€525 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Klijndijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Zwinderen, Gees, Oosterhesselen, Eeserveen en Benneveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-klijndijk-7871

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Klijndijk bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Klijndijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Borger-Odoorn doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie