Bouwkundige keuring Odoornerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Odoornerveen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder bieden wij actuele info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Odoornerveen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Odoornerveen checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Odoornerveen inplannen

Wil je snel meer info over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Odoornerveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Odoornerveen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Odoornerveen (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien staat in het document een kostenberekening om de woning in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €390. De totale prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Odoornerveen.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Flatwoning96 m2280 – €315
Rijwoning125 m2€355 – €370
Hoekwoning133 m2€400 – €450
Twee onder één kap151 m2€465 – €505
Villa198 m2€520 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Odoornerveen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Odoorn, Valthe, Klijndijk, Zwinderen en Gees.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-odoornerveen-7874

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Odoornerveen onderzoekt een onpartijdige specialist het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Odoornerveen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Borger-Odoorn loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie