Bouwkundige keuring Garyp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Garyp laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Garyp.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Garyp checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Garyp laten uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Garyp.

Besparen op een bouwkeuring in maart 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Garyp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Garyp (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien bekijk je hier een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €375. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Garyp.

Soort woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Studio78 m2290 – €330
Tussenwoning112 m2€345 – €385
Hoekwoning125 m2€400 – €450
Geschakelde woning167 m2€455 – €480
Vrijstaand187 m2€505 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Garyp die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Sumar, Eastermar, Jistrum, Noardburgum en Ryptsjerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-garyp-9263

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Garyp analyseert een objectieve partij het gebouw. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Garyp). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie