Bouwkundige keuring Zandberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Zandberg laten doen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Zandberg.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zandberg checkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de meterkast en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zandberg regelen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de fundering en of er houtrot is. Ook kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zandberg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zandberg

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zandberg (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €430. Het prijskaartje hangt af van diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zandberg.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning76 m2300 – €320
Tussenwoning103 m2€355 – €385
Kopwoning128 m2€425 – €430
Twee onder één kap168 m2€475 – €500
Vrijstaand186 m2€525 – €555
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zandberg die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ter Apelkanaal, Ter Apel, Sellingen, Bourtange en Vlagtwedde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zandberg-9564

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Zandberg bekijkt een neutrale deskundige het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zandberg). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie