Bouwkundige keuring Vlagtwedde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Vlagtwedde laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Vlagtwedde.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Vlagtwedde inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vlagtwedde inplannen

Wil je snel inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Vlagtwedde.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vlagtwedde

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Vlagtwedde (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De expert checkt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €465. De prijs is gebaseerd op een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vlagtwedde.

Soort woningGroottePrijsberekening
Studio77 m2295 – €305
Rijtjeshuis120 m2€350 – €375
Hoekpand137 m2€420 – €445
Geschakelde woning162 m2€465 – €480
Landhuis176 m2€515 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vlagtwedde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Eesergroen, Ees, Ellertshaar, Westdorp en Drouwen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vlagtwedde-9541

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Vlagtwedde bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Vlagtwedde). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerwolde wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie