Bouwkundige keuring Ter Apel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ter Apel regelen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ter Apel.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ter Apel analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ter Apel uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Dan weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ter Apel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ter Apel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ter Apel (en de regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast vind je hier een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €450. De totale prijs bestaat uit allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ter Apel.

Soort huisGrootteGemiddelde prijzen
Flatwoning85 m2275 – €330
Rijwoning109 m2€355 – €390
Hoekwoning131 m2€400 – €440
Twee onder één kap165 m2€465 – €490
Vrijstaand175 m2€515 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ter Apel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Sellingen, Bourtange, Vlagtwedde, Eesergroen en Ees.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ter-apel-9561

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Ter Apel controleert een neutrale partij het woonobject. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ter Apel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerwolde loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie