Bouwkundige keuring Ter Apelkanaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Ter Apelkanaal regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform kan je aan de slag met actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ter Apelkanaal.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ter Apelkanaal onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ter Apelkanaal laten uitvoeren

Wil je snel inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ter Apelkanaal.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ter Apelkanaal

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ter Apelkanaal (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een kostenberekening om de woning in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €460. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het schema hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ter Apelkanaal.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Studio88 m2295 – €310
Rijwoning109 m2€345 – €390
Hoekhuis135 m2€420 – €435
Twee onder één kap157 m2€455 – €505
Herenhuis175 m2€510 – €535
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ter Apelkanaal die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Ter Apel, Sellingen, Bourtange, Vlagtwedde en Eesergroen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ter-apelkanaal-9563

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ter Apelkanaal controleert een onpartijdige deskundige het verblijf. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Ter Apelkanaal). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Westerwolde wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie