Bouwkundige keuring De Kiel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in De Kiel uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform bekijk je praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in De Kiel.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in De Kiel analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de vloeren en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Kiel regelen

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in De Kiel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in De Kiel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in De Kiel (regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €320 en €400. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in De Kiel.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Studio81 m2275 – €320
Rijwoning125 m2€335 – €375
Hoekpand139 m2€420 – €445
2-onder-1 kap155 m2€475 – €480
Vrijstaand175 m2€515 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Kiel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Schoonoord, t Haantje, Noord-Sleen, Holsloot en Veenoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-kiel-7849

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in De Kiel bekijkt een neutrale specialist het woonobject. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in De Kiel). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Coevorden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie