Bouwkundige keuring Bourtange

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bourtange laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Bourtange.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bourtange controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bourtange inplannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Bourtange.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bourtange

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bourtange (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarnaast staat in het document een kostenberekening om het woonobject in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €490. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bourtange.

Type huis OppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje80 m2280 – €305
Tussenwoning110 m2€350 – €375
Hoekwoning127 m2€420 – €445
Twee onder één kap164 m2€450 – €495
Villa191 m2€515 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bourtange die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Vlagtwedde, Eesergroen, Ees, Ellertshaar en Westdorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bourtange-9545

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Bourtange bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Bourtange). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Westerwolde wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie