Bouwkundige keuring Stad aan ’t Haringvliet

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Stad aan ’t Haringvliet inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Stad aan ’t Haringvliet.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Stad aan ’t Haringvliet inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stad aan ’t Haringvliet uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Stad aan ’t Haringvliet.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Stad aan ’t Haringvliet

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Stad aan ’t Haringvliet (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €475. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Stad aan ’t Haringvliet.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement91 m2280 – €320
Rijwoning105 m2€355 – €370
Kopwoning126 m2€425 – €435
Twee onder één kap163 m2€475 – €500
Herenhuis186 m2€505 – €545
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stad aan ’t Haringvliet die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Middelharnis, Zwartewaal, Rockanje, Tinte en Oostvoorne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stad-aan-t-haringvliet-3243

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Stad aan ’t Haringvliet onderzoekt een onafhankelijk specialist het huis. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Stad aan ’t Haringvliet). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De expert biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie