Bouwkundige keuring Borne

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Borne uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Borne.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Borne analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Borne regelen

Op korte termijn meer info over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de algehele kavel en of er houtrot is. Daarbij kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Borne.

Een extra voordelige bouwkeuring in januari 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Borne

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Borne en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €395. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Borne.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Studio89 m2290 – €325
Rijwoning106 m2€345 – €370
Hoekhuis131 m2€410 – €450
Twee onder één kap168 m2€450 – €505
Vrijstaand200 m2€530 – €555
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport januari 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Borne die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Almelo, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Hengelo.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Boomkamp Ontwerp & RealisatieScholtensoven 67621 HABorne
Omega AdviesbureauDe Buizerd 1057609 BDAlmelo
RB ProjectserviceReggestraat 367607 LNAlmelo
Haakmeester BureauRohofstraat 937604 ALAlmelo
Bouwkundig ingenieur Borne: schema voor jouw regio.
bouwkundige-keuring-borne-7621

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Borne bekijkt een objectieve deskundige het verblijf. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige check alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Borne). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Borne maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Zenderen
 • Bouwkundige keuring Hertme
 • Plaats een reactie