Bouwkundige keuring Oldenzaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oldenzaal laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oldenzaal.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oldenzaal benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldenzaal uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oldenzaal.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oldenzaal

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oldenzaal (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €290 en €460. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oldenzaal.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Etagewoning81 m2285 – €315
Rijwoning119 m2€350 – €365
Kopwoning131 m2€405 – €435
Twee onder één kap154 m2€465 – €480
Villa194 m2€510 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oldenzaal die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hengelo, Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente en Rijssen-Holten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldenzaal-7574

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Oldenzaal controleert een onpartijdige expert de potentiële woning. Slim, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oldenzaal). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Oldenzaal loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie