Bouwkundige keuring Almelo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Almelo regelen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Almelo.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Almelo bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de vloeren en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Almelo uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Ook heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Almelo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Almelo

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Almelo en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en maakt niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €325 en €455. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Almelo.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Appartement75 m2295 – €310
Rijwoning116 m2€340 – €370
Kopwoning142 m2€400 – €435
2-onder-1 kap166 m2€460 – €480
Villa194 m2€515 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Almelo die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Dinkelland, Losser, Oldenzaal, Hengelo en Enschede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-almelo-7604

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Almelo checkt een neutrale ingenieur het verblijf. Belangrijk, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Almelo). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Almelo wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Bornerbroek
 • Bouwkundige keuring Aadorp
 • Plaats een reactie