Bouwkundige keuring Dinkelland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Dinkelland laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Dinkelland.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Dinkelland checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de dakbedekking en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dinkelland inplannen

Op korte termijn een inspectie van de huidige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Dinkelland.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Dinkelland

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Dinkelland (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document is een beoordeling te vinden met de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien bekijk je hier een kostenindicatie om het verblijf in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €315 en €415. De prijs hangt af van meerdere facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Dinkelland.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning95 m2280 – €310
Rijwoning100 m2€340 – €390
Hoekwoning127 m2€405 – €440
2-onder-1 kap156 m2€455 – €480
Landhuis195 m2€515 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dinkelland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Losser, Oldenzaal, Hengelo, Enschede en Haaksbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dinkelland-7591

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Dinkelland analyseert een onafhankelijk expert de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Dinkelland). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Dinkelland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Ootmarsum
 • Bouwkundige keuring Tilligte
 • Bouwkundige keuring Lattrop-Breklenkamp
 • Bouwkundige keuring Agelo
 • Bouwkundige keuring Oud Ootmarsum
 • Bouwkundige keuring Nutter
 • Bouwkundige keuring Deurningen
 • Bouwkundige keuring Denekamp
 • Bouwkundige keuring Weerselo
 • Bouwkundige keuring Rossum
 • Bouwkundige keuring Saasveld
 • Plaats een reactie