Bouwkundige keuring Heerle

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Heerle uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Heerle.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Heerle bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heerle uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de vloerconstructies en en de staat van de isolatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Heerle.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Heerle

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Heerle en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de keuring vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien staat in het document een kostenberekening om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €335 en €385. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Heerle.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning98 m2295 – €310
Tussenwoning101 m2€355 – €380
Hoekwoning129 m2€425 – €430
Twee onder één kap165 m2€455 – €500
Villa198 m2€525 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heerle die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Wouwse Plantage, Nispen, Wouw, Schijf en Sprundel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heerle-4726

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Heerle checkt een neutrale partij het huis. Ideaal, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Hiermee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Heerle). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Roosendaal wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie