Bouwkundige keuring Westeremden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Westeremden uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bieden wij aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Westeremden.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Westeremden benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westeremden laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Westeremden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Westeremden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Westeremden en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €335 en €410. De prijs bestaat uit een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Westeremden.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Flatwoning83 m2295 – €305
Tussenwoning114 m2€345 – €385
Hoekhuis129 m2€425 – €440
2-onder-1 kap171 m2€470 – €505
Landhuis181 m2€505 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westeremden die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Stedum, Garrelsweer, Wirdum, t Zandt en Zeerijp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westeremden-9922

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Westeremden onderzoekt een neutrale partij het verblijf. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Westeremden). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Loppersum bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie