Bouwkundige keuring Hoornsterzwaag

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Hoornsterzwaag regelen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoornsterzwaag.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hoornsterzwaag analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoornsterzwaag inplannen

Heel snel duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hoornsterzwaag.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hoornsterzwaag

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hoornsterzwaag en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De inspecteur loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €370. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hoornsterzwaag.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Studio85 m2290 – €320
Rijwoning118 m2€335 – €365
Hoekpand128 m2€400 – €440
Twee onder één kap163 m2€465 – €495
Vrijstaand185 m2€510 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoornsterzwaag die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Jubbega, Hemrik, Lippenhuizen, Terwispel en Tijnje.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoornsterzwaag-8412

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Hoornsterzwaag analyseert een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hoornsterzwaag). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Heerenveen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie