Bouwkundige keuring Kiel-Windeweer

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Kiel-Windeweer inplannen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Kiel-Windeweer.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kiel-Windeweer inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kiel-Windeweer plannen

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en of er sprake is van lekkages. Hiermee kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Kiel-Windeweer.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kiel-Windeweer

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kiel-Windeweer (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een kostenoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €345 en €385. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kiel-Windeweer.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio97 m2295 – €330
Rijtjeshuis118 m2€345 – €380
Hoekhuis127 m2€405 – €430
Twee onder één kap161 m2€470 – €495
Vrijstaand198 m2€520 – €560
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kiel-Windeweer die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Hoogezand, Onstwedde, Vledderveen, Mussel en Musselkanaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kiel-windeweer-9605

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Kiel-Windeweer onderzoekt een objectieve ingenieur het gebouw. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kiel-Windeweer). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Midden-Groningen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie