Bouwkundige keuring Winterswijk Corle

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk Corle laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Winterswijk Corle.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Winterswijk Corle inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk Corle plannen

Direct meer info over de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de staat van de CV-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Winterswijk Corle.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Winterswijk Corle

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Winterswijk Corle en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat een lijst met de observaties en de geconstateerde gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €335 en €455. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk Corle.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Bovenwoning75 m2280 – €310
Rijwoning121 m2€350 – €365
Kopwoning131 m2€425 – €450
2-onder-1 kap173 m2€470 – €505
Herenhuis179 m2€515 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk Corle die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold en Winterswijk Kotten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-corle-7119

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Winterswijk Corle bekijkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Winterswijk Corle). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Winterswijk wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie