Bouwkundige keuring Meierijstad

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Meierijstad laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Meierijstad.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Meierijstad benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meierijstad afspreken

Wil jij meteen een indicatie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Meierijstad.

Besparen op een bouwkeuring in december 2022
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Meierijstad

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Meierijstad en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De inspecteur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien vind je daar een tariefoverzicht om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €425. De prijs is gebaseerd op verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het onderstaand overzicht beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Meierijstad.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Appartement91 m2290 – €310
Rijtjeshuis111 m2€345 – €390
Kopwoning129 m2€400 – €430
Geschakelde woning175 m2€475 – €480
Herenhuis199 m2€505 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2022.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meierijstad die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boekel, Gemert-Bakel en Landerd.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Janco van de Graaf, bouwadvies en bouwmanagementDriehuizen 35464 RAVeghel
Spierings Bouwkundig Adviesbureau Ing H J GDe Scheifelaar 125463 HLVeghel
Emmerik & vd Weide BV VanBinnenveld 35462 GKVeghel
Bouwkundig Adviesbureau W SeltenLange Schoolstraat 115454 GSSt Hubert
Bouwkundig ingenieur Meierijstad: overzicht uit de regio.
bouwkundige-keuring-meierijstad-5464

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Meierijstad checkt een neutrale partij de woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Meierijstad). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Meierijstad wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Veghel
 • Bouwkundige keuring Erp
 • Bouwkundige keuring Schijndel
 • Bouwkundige keuring Sint-Oedenrode
 • Plaats een reactie