Bouwkundige keuring Opende

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Opende regelen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je inzicht in de staat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Opende.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Opende checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Opende inplannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Opende.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Opende

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Opende (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De ingenieur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €425. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Opende.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde tarief
Appartementje94 m2280 – €310
Rijwoning117 m2€360 – €365
Hoekpand136 m2€420 – €450
2-onder-1 kap170 m2€475 – €485
Vrijstaand182 m2€525 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Opende die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Kornhorn, Doezum, Sebaldeburen, Grootegast en Munnekezijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-opende-9865

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Opende analyseert een neutrale ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Opende). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerkwartier loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie