Bouwkundige keuring Ferwert

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Ferwert uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bieden wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Ferwert.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ferwert onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ferwert plannen

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel. Dan kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Ferwert.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ferwert

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ferwert (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook staat in het document een kostenindicatie om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €285 en €465. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ferwert.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Studio80 m2€290 – €305
Tussenwoning101 m2€355 – €380
Hoekwoning149 m2€400 – €440
Geschakelde woning175 m2€455 – €490
Herenhuis197 m2€520 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ferwert die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Blije, Buren, Nes, Ballum en Hollum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ferwert-9172

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Ferwert controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ferwert). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Noardeast-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie