Bouwkundige keuring Kronenberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kronenberg inplannen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl tref je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kronenberg.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Kronenberg checkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kronenberg plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en of er sprake is van vocht in de woning. Dan weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Kronenberg.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kronenberg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Kronenberg (regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €305 en €410. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kronenberg.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Studio100 m2275 – €320
Tussenwoning100 m2€340 – €380
Kopwoning139 m2€425 – €430
Geschakelde woning171 m2€455 – €480
Landhuis195 m2€515 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kronenberg die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Sevenum, Lottum, Grubbenvorst, America en Meterik.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kronenberg-5976

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Kronenberg controleert een onpartijdige partij het huis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om kopers te informeren over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kronenberg). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Horst aan de Maas wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie