Bouwkundige keuring Vortum-Mullem

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vortum-Mullem laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Vortum-Mullem.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vortum-Mullem bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vortum-Mullem inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de staat van de CV-ketel. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Vortum-Mullem.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vortum-Mullem

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vortum-Mullem (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een kostenoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €460. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Vortum-Mullem.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning85 m2285 – €315
Rijtjeshuis117 m2€360 – €375
Hoekwoning130 m2€420 – €450
2-onder-1 kap168 m2€450 – €500
Villa185 m2€510 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vortum-Mullem die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Groeningen, Overloon, Holthees, Maashees en Vierlingsbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vortum-mullem-5827

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Vortum-Mullem bekijkt een neutrale partij het huis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Vortum-Mullem). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Boxmeer wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie