Bouwkundige keuring Herkingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Herkingen regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Herkingen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Herkingen analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een idee van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Herkingen plannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Herkingen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Herkingen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Herkingen (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De inspecteur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €370. Het kostenplaatje bestaat uit diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Herkingen.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Appartement86 m2280 – €325
Tussenwoning114 m2€350 – €385
Kopwoning130 m2€405 – €430
2-onder-1 kap169 m2€460 – €500
Vrijstaand176 m2€515 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Herkingen die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Melissant, Dirksland, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge en Stad aan ’t Haringvliet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-herkingen-3249

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Herkingen onderzoekt een onafhankelijk specialist het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Herkingen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie