Bouwkundige keuring Snikzwaag

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Snikzwaag laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Snikzwaag.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Snikzwaag onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Snikzwaag afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Snikzwaag.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Snikzwaag

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Snikzwaag (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je hier een kostenindicatie om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €495. De prijs hangt af van allerlei punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Snikzwaag.

Soort huisGroottePrijsberekening
Etagewoning83 m2295 – €315
Rijwoning123 m2€350 – €390
Kopwoning147 m2€415 – €430
2-onder-1 kap154 m2€470 – €500
Vrijstaand175 m2€505 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Snikzwaag die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Joure, Goëngahuizen, Aldeboarn, Terherne en Akkrum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-snikzwaag-8505

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Snikzwaag analyseert een onpartijdige ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Snikzwaag). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente De Fryske Marren loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie