Bouwkundige keuring Woudenberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Woudenberg inplannen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Woudenberg.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Woudenberg benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woudenberg plannen

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Woudenberg.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Woudenberg

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Woudenberg en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je hier een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €330 en €385. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Woudenberg.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Studio76 m2290 – €305
Tussenwoning124 m2€355 – €365
Hoekhuis126 m2€410 – €440
Geschakelde woning173 m2€475 – €485
Landhuis176 m2€510 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Woudenberg die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Renswoude, Rhenen, Veenendaal, Zeewolde en Putten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woudenberg-3931

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Woudenberg checkt een onafhankelijk specialist het huis. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Woudenberg). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Woudenberg loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie