Bouwkundige keuring Sint Joost

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Sint Joost laten doen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Sint Joost.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Sint Joost analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het schilderwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Joost uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Sint Joost.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sint Joost

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Sint Joost (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het object in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €485. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Sint Joost.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Appartementje80 m2285 – €325
Tussenwoning117 m2€335 – €365
Kopwoning131 m2€400 – €450
2-onder-1 kap174 m2€450 – €500
Villa188 m2€505 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Joost die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Ohé en Laak, Stevensweert, Maria Hoop, Koningsbosch en Echt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-joost-6112

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Sint Joost bekijkt een onpartijdige partij het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Sint Joost). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Echt-Susteren bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie