Bouwkundige keuring Terheijden

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Terheijden uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Terheijden.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Terheijden bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de plafonds en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terheijden plannen

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Terheijden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Terheijden

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Terheijden (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag vind je een overzicht van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €480. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Terheijden.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning85 m2275 – €320
Rijtjeshuis114 m2€350 – €375
Hoekpand126 m2€425 – €430
Geschakelde woning155 m2€470 – €505
Vrijstaand189 m2€505 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terheijden die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Prinsenbeek, Willemstad, Oudemolen, Heijningen en Fijnaart.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terheijden-4844

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Terheijden checkt een onafhankelijk partij het woonhuis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om kopers goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Terheijden). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Drimmelen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie