Bouwkundige keuring Engwierum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Engwierum regelen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Engwierum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Engwierum onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Engwierum regelen

Op korte termijn meer info over de algehele staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Engwierum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook handige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Engwierum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Engwierum (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €280 en €475. De prijs is gebaseerd op allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Engwierum.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijzen
Studio79 m2€290 – €305
Tussenwoning118 m2€340 – €370
Hoekhuis141 m2€400 – €435
2-onder-1 kap163 m2€450 – €505
Vrijstaand194 m2€510 – €560
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Engwierum die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ee, Oostrum, Jouswier, Metslawier en Wetsens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-engwierum-9132

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Engwierum controleert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Engwierum). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie