Bouwkundige keuring Heijningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heijningen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Heijningen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Heijningen inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de fundering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heijningen afspreken

Op korte termijn inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Heijningen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Heijningen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Heijningen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de observaties en de geconstateerde gebreken. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €385. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Heijningen.

Soort woningAantal m2Prijsberekening
Studio93 m2295 – €305
Rijtjeshuis116 m2€340 – €365
Hoekwoning146 m2€425 – €435
2-onder-1 kap152 m2€465 – €495
Landhuis193 m2€515 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heijningen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Fijnaart, Klundert, Langeweg, Zevenbergschen Hoek en Zevenbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heijningen-4794

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Heijningen bekijkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Heijningen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Moerdijk bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie