Bouwkundige keuring Middenmeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Middenmeer laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Middenmeer.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Middenmeer bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een idee van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Middenmeer inplannen

Direct meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Middenmeer.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Middenmeer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Middenmeer (en de regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een kostenoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €430. De totale prijs is afhankelijk van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Middenmeer.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning77 m2275 – €305
Rijwoning116 m2€350 – €385
Hoekwoning136 m2€425 – €430
2-onder-1 kap151 m2€470 – €495
Villa175 m2€505 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Middenmeer die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Slootdorp, Kreileroord, Wieringerwerf, Haringhuizen en Barsingerhorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-middenmeer-1775

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Middenmeer onderzoekt een neutrale partij het woonhuis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Middenmeer). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Hollands Kroon doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie