Bouwkundige keuring Oudehorne

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oudehorne laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site bekijk je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oudehorne.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oudehorne analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het leidingwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudehorne laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan het metselwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oudehorne.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oudehorne

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oudehorne en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €275 en €435. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oudehorne.

Soort huisAantal m2Gemiddelde prijzen
Appartement82 m2€295 – €320
Tussenwoning111 m2€355 – €390
Kopwoning137 m2€425 – €450
Twee onder één kap168 m2€465 – €485
Herenhuis196 m2€525 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudehorne die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hoornsterzwaag, Jubbega, Hemrik, Lippenhuizen en Terwispel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudehorne-8414

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Oudehorne bekijkt een onpartijdige specialist de potentiële woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oudehorne). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Heerenveen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie