Bouwkundige keuring Vierakker

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vierakker inplannen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Vierakker.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vierakker analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vierakker laten uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Vierakker.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vierakker

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Vierakker (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €345 en €415. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vierakker.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Studio83 m2290 – €325
Rijtjeshuis105 m2€350 – €365
Hoekpand138 m2€415 – €445
Geschakelde woning157 m2€455 – €480
Villa195 m2€515 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Vierakker die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Warnsveld, Toldijk, Bronkhorst, Olburgen en Rha.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vierakker-7233

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Vierakker analyseert een neutrale ingenieur het verblijf. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vierakker). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Bronckhorst loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie