Bouwkundige keuring Wichmond

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wichmond laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de staat van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website tref je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wichmond.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wichmond controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de groepenkasten en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wichmond uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Wichmond.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wichmond

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wichmond (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €320 en €435. De totale prijs is afhankelijk van verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wichmond.

Soort woningOppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje78 m2€280 – €330
Rijwoning116 m2€355 – €380
Hoekwoning142 m2€410 – €440
Geschakelde woning170 m2€465 – €495
Herenhuis190 m2€515 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wichmond die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Vierakker, Warnsveld, Toldijk, Bronkhorst en Olburgen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wichmond-7234

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Wichmond checkt een objectieve partij het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wichmond). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bronckhorst loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie