Bouwkundige keuring Hummelo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Hummelo laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hummelo.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hummelo bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hummelo uitvoeren

Direct een analyse van de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Hummelo.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hummelo

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hummelo (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €325 en €385. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendefactoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hummelo.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Studio99 m2300 – €310
Rijwoning121 m2€340 – €375
Hoekhuis147 m2€405 – €435
2-onder-1 kap152 m2€465 – €500
Landhuis199 m2€510 – €535
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hummelo die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Laag-Keppel, Hoog-Keppel, Drempt, De Steeg en Lathum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hummelo-6999

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Hummelo onderzoekt een onpartijdige specialist de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hummelo). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bronckhorst loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie