Bouwkundige keuring Esch

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Esch regelen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Esch.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Esch inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Esch laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Esch.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Esch

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Esch en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €455. De totale prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Esch.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning83 m2295 – €305
Rijwoning118 m2€335 – €375
Hoekpand136 m2€410 – €450
Twee onder één kap156 m2€460 – €500
Herenhuis190 m2€505 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Esch die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Gemonde, Den Dungen, Helvoirt, Cromvoirt en Berlicum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-esch-5296

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Esch checkt een neutrale ingenieur de woning. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Esch). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Haaren wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie