Bouwkundige keuring Ingelum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ingelum laten doen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ingelum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ingelum checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ingelum inplannen

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ingelum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ingelum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ingelum (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarnaast staat in het document een kostenindicatie om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €310 en €370. Het prijskaartje is gebaseerd op een aantal factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ingelum.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Bovenwoning83 m2290 – €330
Rijtjeshuis117 m2€350 – €385
Hoekhuis137 m2€410 – €440
Twee onder één kap155 m2€450 – €480
Landhuis194 m2€530 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ingelum die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Slappeterp, Menaam, Dronryp, Marsum en Deinum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ingelum-9038

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Ingelum bekijkt een onafhankelijk expert de woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ingelum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Waadhoeke bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie