Bouwkundige keuring Ulestraten

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ulestraten laten doen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ulestraten.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ulestraten bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ulestraten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de toepassingen van isolatie. Zo kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ulestraten.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ulestraten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ulestraten (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenberekening om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €460. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ulestraten.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Etagewoning91 m2290 – €320
Rijwoning100 m2€360 – €390
Hoekwoning129 m2€410 – €440
Geschakelde woning165 m2€450 – €490
Villa184 m2€525 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ulestraten die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Maastricht Airport, Spaubeek, Sweikhuizen, Geleen en Puth.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ulestraten-6235

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Ulestraten onderzoekt een onpartijdige expert het gebouw. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ulestraten). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Meerssen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie