Bouwkundige keuring Harkstede

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Harkstede laten doen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Harkstede.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Harkstede checkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harkstede inplannen

Wil je snel een analyse van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Dan weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Harkstede.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Harkstede

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Harkstede en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €420. De totale prijs is afhankelijk van verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Harkstede.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement75 m2295 – €320
Tussenwoning106 m2€340 – €390
Hoekpand140 m2€400 – €430
Twee onder één kap155 m2€470 – €485
Villa175 m2€510 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Harkstede die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Meerstad, Sappemeer, Waterhuizen, Westerbroek en Foxhol.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harkstede-9614

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Harkstede onderzoekt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Harkstede). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Groningen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie