Bouwkundige keuring Brunssum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Brunssum inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site lees je meer uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Brunssum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Brunssum checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Brunssum regelen

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en of er lekkages zijn. Zo kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Brunssum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Brunssum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Brunssum en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €455. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de vergelijker hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Brunssum.

Type huis GrootteGeschatte prijzen
Bovenwoning91 m2300 – €310
Tussenwoning107 m2€335 – €385
Hoekhuis132 m2€420 – €450
Geschakelde woning173 m2€460 – €500
Herenhuis192 m2€510 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Brunssum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Heerlen, Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal en Beekdaelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-brunssum-6443

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Brunssum checkt een objectieve deskundige het woonobject. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Brunssum). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Brunssum wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie